Spis og drikk i Trondheim

Trondheim er en fantastisk by. Her er mine beste anbefalinger for mat og drikke. 

J A C O B S E N & S V A R T

Jeg har jobbet med kaffe i åtte år og det sier seg nesten selv at en god kafé er noe av det første, og viktigste jeg ser etter når jeg er på reise. Et sted hvor jeg kan nyte en deilig kopp kaffe, forsiktig brygget med den omtanken den fortjener. I Trondheim er Jacobsen & Svart dette stedet for meg. Noen av bordene er litt upraktiske å jobbe ved, men det skal jo heller ikke være førsteprioritet. Her er det hygge som står i sentrum. Stikk innom for en egenbrent, håndbrygget kaffe, en brus fra Det Norske Mikrobruseri eller en kopp med cascara. Cascara er en te laget på tørkede kaffebær. Og så vidt jeg vet er Jacobsen & Svart det eneste stedet i Norge hvor du får kjøpt denne drikken varm. Java i Oslo serverer den kald. Cascara er rent og fruktig på smak. Husk å ikke undervurder koffeininnholdet. Da kan du fort bli skjelven. 

Jacobsen & Svart finner du i Ferjemannsveien 8. 

 

R Ø S T  T H E A T E R B I S T R O

På de fleste restauranter som tilbyr smaksmeny finnes det som regel en alkoholfri drikkemeny også.  I de aller fleste tilfeller består den av juicer fra mellomstore produsenter som Spilde, Ringi og Egge. Altfor sjeldent lages det juicene på stedet. Men det finnes unntak. Røst lager alle juicene sine selv, og er kjent for sin alkoholfrie drikkemeny med alt fra skogsyre til rognebær. Dette får du ikke noen andre steder. Den alternative menyen anbefales på det beste. Hvis dere er to som skal spise sammen er det en god løsning med en vinmeny og en alkoholfri. På den måten får dere dobbelt så mange smaksopplevelser.

 

N O R D Ø S T

Drinkene på Nordøst er kreative og velbalanserte, og serveres like omtenksomt som maten, med en stolt presentasjon av ingredienser og smaker. Vannet skjenkes ved bordet, og middagen frister med kreative og vakre serveringer, men som smaksmessig ikke klarer å leve opp til forventningene. Gå for småretter som steambuns, eller cocktails og wasabi-popcorn. På solfylte sommerkvelder finnes det ikke et bedre sted å sitte.

C R E D O 

Denne sommeren flytter Credo og Jossa Mat og Drikke til Lilleby og åpner ny kafé i samme slengen. Det gleder jeg meg veldig til å besøke, for middagen jeg hadde på Credo i fjor var en nydelig rundtur på gårdene i Trøndelag. Stikk innom for å få med deg et lite stykke restauranthistorie før deres siste åpningsdag i Ørjaveita 30.juni

Amanda Bahl