Juan-Les-Pins

I august var jeg og Mikal en uke i Juan-Les-Pins. Turen var på mange måter en bryllupsgave, ettersom vi hadde fått i gave å få låne leiligheten til noen venner i en ukes tid. For to matentusiaster som er glad i nye opplevelser var dette en perfekt gave, for Juan-Les-Pins ligger bokstavelig talt midt i matfatet. Velkommen til Provance. 

Frankrike har totalt 600 restauranter med en eller flere Michelin stjerner. I kystområdet på vei mot den Italienske grensen finnes det flere steder som er verdt et besøk. Et av stedene er Restauranten Mirazur, som ligger i den lille idylliske havnebyen Menton. Mirazur er plassert som nr. 6 på San Pellegrinos liste over de 50 beste restaurantene i verden. Bildene under er bare et utdrag av hva vi fikk servert til lunsj.

Både i Antibes og Jean-Les-Pins finnes det også noen flotte opplevelser å sette tennene i. Livet blir sjeldent bedre enn det gjør ved et bord utendørs i solnedgangen hos Hotel Les Belles Rives.

Navnet på restauranten deres er La Passagere. Det er her du drar for å oppleve en klassisk, og luksuriøs, formell middags-opplevelse med hvite duker, og små elegante porsjoner. Plasseringen i vannkanten kunne ikke vært vakrere. Dette er et flott sted for en feiring. Også om det bare er for å feire at du endelig ser solen etter en kald og våt sommer i Norge.

Kjøkkenet på La Passagere drives av Yoric Tièche, som i 2016 ble kåret til morgendagens kokk av den franske guiden Gault & Millau. For å få den fulle forståelsen av hvorfor anbefaler jeg deg å gå for menu "Grand Bleu". Menyen er utelukkende sjømatbassert med en kreativ bruk av tang og tare i flere ledd av serveringen. Menyen består av seks retter til en pris på rundt 800kr. Det er den verdt. 

 

 

Amanda Bahl