Kolonialen Bislett

I august åpnet Kolonialen på Bislett dørene for første gang. Bistroen, som eies og drives av Pontus Dahlström, var utvilsomt en av 2016s mest spennende nyåpninger. Mest av alt på grunn av Dahlström sin restaurantfaglig bakgrunn fra blant annet Bagatelle og Maaemo. 

Etter et seint, men godt besøk i november, kan jeg ikke gjøre annet enn å si meg enig med de fleste andre anmelderne: Maten på Kolonialen er godt håndverk.

Inne i det lille, sjakkrutede lokalet, er det kjøkkensjef Jay Boyle som står for maten. I et intervju med Dagens Næringsliv forteller Pontus at en av grunnene til at Boyle fikk jobben var personalmaten han laget da de jobbet sammen på Maaemo. Det sier noe om stilen til Kolonialen. For mens Boyle har kokkelert på Michelin-nivå både for Maaemo og Kontrast, er Kolonialen et sted for alle de andre dagene. Hverdagene. Som også kan, hvis du vil, åpnes av østers. For hverdagsmat trenger ikke å være kjedelig.

Amanda Bahl