Rim(bo)boller

Vi sto inne på kjøkkenet i Veggli, mamma og meg, og smakte på de første bollene. Rykende varme, rett ut fra ovnen. Helt på grensen til spiselig temperatur, men lukta var så søt og god at jeg ikke klarte å vente til de ble skikkelig avkjølt. Bollene var knasende sprø, og veldig søte, som et wienerbrød uten vaniljekrem. 

De siste 20 årene har jeg jevnlig dratt frem igjen dette minnet, og lurt på hva slags boller det var. Rimboller, trodde jeg lenge de het, noe som antagelig var grunnen til at jeg aldri fant tilbake til oppskriften. Men nå i påska oppdaget jeg at det var flere som hadde det samme, gamle, vage 80-talls-minnet som meg. Og slik fant jeg oppskriften på det som heter Rimboboller og ikke Rimboller. Og gjett hva. De er like god i dag. Og de er superlette å lage. Her er oppskriften. 

 

For 25 Rimboboller

25g gjær
2 dl kald melk
200 g romtemperert smør eller margarin
1 ss sukker
6 dl hvetemel

Fyll:
75 g smør
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker

Pensling:
1 egg

Amanda Bahl