'Helt rått'

Da jeg var liten var det ikke mye som var kult med Hornindal. Sett bort i fra at bestemor og bestefar bodde her var det ikke mye annet i bygda. Ikke skisenter, ikke kafè, og i hvertfall ikke ølfestival. Nå har bygda fått alt det, og mer til. Og på kaféen selger de til og med et øl laget på en gammel gjærstamme fra bygda: Hornindals-kveik. 

Helt rått er navnet på Pale Ale varianten som brygges uten koking av vørteren. Det er Ego Brygghus på Torp som lager det. En liten gjeng med lidenskapelige bryggere, som holder til i den gamle papirmølla. Det er her logoen Ego har hentet logoen sin fra.

Det lyse ølet er laget på to humletyper: Citra og mosaic, som sammen gir et friskt og lett smaksbilde med intense tropiske innslag. Det både smaker og lukter av ananas og mango med en slank, kornaktig balanse luskende i bakgrunnen. I avslutningen får smaken en middels maltsødme, typisk for pale ale, med hint i retning av furu.

Ukens drikk nytes fint alene og gir deg en fruktig smak sol i høstmørket. Alternativt passer 'Helt rått' like godt til lett mat som til salt snacks. 

IMG_1397.jpg
Amanda Bahl