Stripping og kaffe

Denne helgen har jeg vært på kaffefestival og sett noen av Norges aller beste kaffebryggere konkurrere i Norgesmesterskapet i aeropress. Jeg hadde ingen anelse om at det betydde at jeg var nødt å se på stripping.

Norgesmesterskapet i aeropress avholdes årlig og er en konkurranse der tre og tre deltakere konkurrerer i heat. Vinneren av Norgesmesterskapet blir sendt videre til verdensmesterskapet som skal avholdes i Seoul i November. Midt i denne konkurransen var det at arrangørene fant ut at de skulle bruke stripping som pauseinnslag. Under et nasjonalt mesterskap, på en faglig kaffefestival. I en bransje hvor mange jobber hardt med å bygge opp en faglig seriøsitet og hvor enkelte av festivalens deltagere har jobbet hardt med å skape en stemme for kvinner innen kaffe, river arrangøren det ned igjen i det danserne kaster BHen og løper ned av scenen. 

Jeg brukte helgen min på dette, og reiste til Oslo for å få med meg faglig påfyll på det som er Norges første kaffefestival. Det faglige innholdet var veldig bra, og det å møte mine kollegaer fra hele landet fantastisk, men strippingen fikk meg til å sette kaffen i halsen. Kleint, uprofesjonelt, og ufint.

Amanda Bahl